MOBILNI TANK ZA SKLADIŠTENJE NAFTE

Airtech systems OST predstavlja veliki mobilni tank na naduvavanje za skladištenje nafte. Koristi se kao opcija za brzo rešavanje problema kada se javi potreba za hitnom reakcijom na vodi. Glavna namena barže na naduvavanje je skupljanje nafte ili sličnih tečnosti sa broda ili zagađene vode, uz upotrebu skimera, i siguran transport na željenu lokaciju.

Mobilni tank za naftu može da se prevozi vodom, kopnom ili vazduhom, čime se dobija mnogo opcija za reagovanje u hitnim situacijama. Pored standardne varijante naduvavanja uz pomoć pumpe, postoji mogućnost i brzog naduvavanja putem boce sa kompresovanim vazduhom.

Airtech systems OST se izrađuje od Hypalon-Neoprene (CSM) gumiranog materijala, koji ima izraženu otpornost na UV zračenje, vatru, alge, gljivice, abraziju i ekstemne vremenske uslove, dok je prekrivka izrađena od namenskog TPU materijala specijalne namene. OST je projektovan tako da zadrži naftu unutar proizvoda, jer ima specifičnu strukturu nepropusnih komora za odlaganje tečnosti, kao i zaštitnu prekrivku koja može da se skida. Standardan kapacitet nosivosti iznosi 25, 50, 75 i 100 tona.

Kapacitet A (m) B (m) C (m)
25t 9.7 3.6 1.3
50t 11.5 4.2 1.5
75t 12.8 4.7 1.8
100t 14.5 4.8 2.0